Loading Ladataan...
Johanna Kurkela
Keikat
Löysit minut. Hauskaa!

Tänne olen kerännyt asioita joista pidän. Toivottavasti näistä on iloa myös sinulle... J.K

KIRJOJA
Alice in Wonderland
Pollyanna
Tove Jansson
Calvin and Hobbes
Walt Whitman
Patrick Rothfuss
Tolkien
Anthony de Mello
Tommy Hellsten

ELOKUVIA
Alice in Wonderland
Laurel & Hardy
My Fair Lady
Harvey
The Terminal
Middle-Earth
Mr. Duck Steps Out
The Others
Into The Wild
Kovasikajuttu

SARJOJA
Muumit / Moomins
Little House on the Prairie
Extras
The Office (UK)
Fawlty Towers
The Walking Dead
Jem
Solsidan
Modern Family

BÄNDEJA
Battle Beast
Korkkijalka
Brother Firetribe
Sonata Arctica
Sabaton
Zacharius Carls Group
SiCi & The Boogie Brothers

LEVYJÄ
Before the Bleeding Sun - ETOS
The Madness of Crowds - Troy
Last Fair Deal Gone Down
Wrecking Ball - Emmylou Harris
The Claim - Michael Nyman
And Winter Came - Enya
Mandylion - The Gathering

BIISEJÄ
Talo - Johanna Iivanainen
Lintu - T. Rautiainen
Divenire - Ludovico
Odota - Aikakone
Oceano - Josh Groban
Älä Pelkää! XXV
Wayfarer - Nightwish
Somewhere - WT
Hetken Tie On Kevyt - Loiri
Moving - Secret Garden

PAIKKOJA
The Forbidden Corner
Regatta
Seraphiné @ Eerikinkatu
Blakey Ridge
The Eagle & Child
The Ounce
Reflections of Earth
World of Color
Pencil Museum
Grasmere Gingerbread

SEKALAISTA
Richard Dawkins
Mitä tänään syötäisiin
Bored Panda
Bonzo Dog Doo-Dah Band
Jonathan & Darlene Edwards
Planet Earth, Robert Revol
Yellow Tail
De Saint Gall
Ardbeg Uigeadail
Iisakin Ristikot

Diskografia
Biografia

Kalenteri keskitetty Facebookiin

Tulevat esiintymiset löydät nyt virallisilta Facebook-sivuilta.

Facebook

Joulun Lauluja
1. Maa on niin kaunis
2. Lyhty
3. Avaruus
4. Prinsessalle
5. Kolmen kuninkaan marssi
6. Tonttu
7. Heinillä härkien kaukalon
8. Karhuveljeni
9. Oi joulunajan ihmiset (feat. Marco Hietala)
10. Kotiin
11. Jouluyö, juhlayö

Johanna Kurkela on lähtöisin Pohjois-Pohjanmaalta Lumijoen kunnasta. Lumijoki on pieni noin 2000:n asukkaan kunta, ja se sijaitsee merenrannalla 40 km Oulusta etelään. Lumijoki paikannimenä sopii tarinaan enemmän kuin hyvin. Siinä on samanlaista luonnonläheistä mystiikkaa, kuin Johannan musiikissakin.

"Mie aloitin 5-vuotiaana viulunsoiton Limingan musiikkileirillä. Pyrin Oulun konservatorioon ja pääsin. Soitin viulua siellä n 8 vuotta. Yläasteella kävin pari vuotta pianotunneilla. Samoihin aikoihin kuuntelin myös paljon Celine Dionia & Mariah Careyta. Kuuntelin levyjä ja lauloin mukana. Siten kai opin laulamaan.

Yläasteella, Apulannan "Aivan kuin kaikki muutkin" levyn kautta heräsi myös syvä rakkaus raskaampaan musiikkiin. Lukiossa levysoittimessa pyöri mm. Oululainen Sentenced, Entwine, Katatonia, Eternal Tears of Sorrow, The Gathering, Therion, Soilwork & monet muut riipivän kauniin melankolisen hevimusiikin taiturit.
»

Madetojan musiikkilukiossa esiinnyin myös ensimmäistä kertaa bändin kanssa koulun pop- ja jazz-lauluklubilla Oulun Foxiassa. Esitin Celine Dionin kappaleen Think Twice. Tuon esiintymisen jälkeen luokkakaverini Anna Itkonen tuli nykäisemään minua hihasta ja kysyi olenko koskaan miettinyt demon tekoa.

Vastasin muistaakseni että no enpä ole ajatellut, mutta kuulostaa hauskalta! Ja niinpä Anna tutustutti miut Oululaiseen Ismo Koskelaan jonka kotistudiossa äänitimme demon Lee Ann Rimesin biisistä How Do I Live.  Ismo kävi työmatkalla Helsingissä ollessaan soittamassa demon Pekka Ruuskalle joka vaikutti silloin Warnerilla.

He innostuivat, Pekka lensi minua Ouluun tapaamaan ja siitä se sitten lähti." - Johanna
«   »

Ensimmäinen Warnerille tehty levytys oli 2004 julkaistu duetto Tomi Metsäkedon kanssa, "Tahdon tanssia kanssasi". Johannan debyyttialbumi Hetki hiljaa näki päivänvalon 2005.

"Olen sinussa", oli ensimmäisiä kappaleita joita äänitimme.

Sen myötä tutustuin myös Tomi Aholaiseen, laulun säveltäjään, ja tuottajaan, joka on ollut tärkeä vaikuttaja musiikissani aina ensi levystä lähtien. Olen kiitollinen jokaisesta tekstittäjästä, biisintekijästä, muusikosta ja tuottajasta, joiden kanssa olen saanut jakaa tätä suurenmoista matkaa vuosien varrella"

Vuosi 2007 toi Johannan suuren yleisön tietoisuuteen rytinällä. Suomen Euroviisu-karsinnoissa kuultiin kappaleet "Olet uneni kaunein" ja "Jossain metsäin takana". Vaikka tie Euroviisuihin ei auennut niin Johanna sai viisufanien jakaman fanipalkinnon.
«   »

Marmoritaivas (2007) albumi tuli kauppoihin vielä samana vuonna, ja ylsi yli 20 000 kappaleen myynteihin. Tuolta albumilta löytyivät viisukarsinnoissa kuullut kappaleet, sekä "Sun särkyä anna mä en", joka on Johannan tunnetuimpia lauluja. Kappale sai valtavasti radiosoittoaikaa ja oli vuoden 2007 8. soitetuin kappale kaupallisissa radioissa.

Kauriinsilmät (2008) albumi liikkui luontoa ja ihmiselämää symbolisesti yhdistävissä teemoissa. Musiikillinen kieli on Kauriinsilmillä sadunomaista ja elokuvallista, välillä iloitellaan kansanmusiikki- ja irlantilaishenkisissä tunnelmissa, välillä ollaan ihmiselämän vaikeimpien teemojen äärellä pelkästään flyygelin kanssa. Tällä levyllä ovat mm. laulut "Minä rakastan elämää" sekä "Salaisuuksia".

"Salaisuuksia"
Tykkään ihan hurjasti Poets of the Fallin musiikista & Marko Saareston äänestä. Eikä tämä laulu ollut poikkeus. Muistan vieläkin sen kutkuttavan tunteen kun kuulin tämän laulun ensimmäistä kertaa ja tajusin että wau, tämä laulu on minulle!"
«   »

Hyvästi Dolores Haze (2010) albumilla Johanna ampaisi albumilistan kärkeen heti julkaisuviikollaan. Ensisingle Rakkauslaulu on Johannan suuosittuja keikkanumeroita, ja sen ovat kirjoittaneet Lauri Ylönen & Paula Vesala. Samana vuonna kuultiin myös "Prinsessalle " kappale Arto Halosen elokuvassa Prinsessa.

Hyvästi Dolores Haze oli Johannan viimeinen studiolevy Warner Musicille, joka julkaisi vielä 2011 kokoelma albumin Uneni Kaunein - Parhaat 2005 - 2011. Albumilta löytyy myös ennenjulkaisematon kappale Elegia.

Warner Musicin jälkeen Johanna solmi levytyssopimuksen Kaiku Recordingsin kanssa, ja palasi täten jälleen Pekka Ruuskan luotsaamaan levy-yhtiöön.

Sudenmorsian (2012) oli ensimmäinen Kaiku Recordingsille tehty albumi. Levynjulkaisukiertueella konserttisalit ympäri Suomen olivat täysiä ja askel isoille lavoille oli tapahtunut kuin luonnostaan. Konserteissa Johannaa säesti upea yhtye, jossa tutun Tomi Aholaisen lisäksi soittivat multi-instrumentalistit Teho Majamäki ja Matti Kallio sekä Jussi Jaakonaho (kitara) ja Juho Kanervo (basso, sello).
«   »

Sudenmorsian -"Kivet kertokaa"
En ikinä unohda tätä laulua ja sitä päivää jona se syntyi. Liikutuksen kyyneleet kohoavat silmiin vieläkin kun muistelen... Olen biisileirillä, jonne ryhmä upeita tekstittäjiä ja säveltäjiä ovat saapuneet tekemään lauluja uutta levyäni varten.

Astun studioon jossa Johanna Vuoksenmaa ja Simo Reunamäki ovat valmiina esittämään minulle yhdessä tekemänsä laulun. Kyyneleet vain valuvat poskille kun kuuntelen Simon laulavan tätä laulua kivistä. Tuntui kuin olisi astunut kotiin.

Jokainen levynteko on aina uusi ihmeellinen matka, kuin seikkailu, jolle voi antaa vain raamit, kunnes sitten vain heittäytyy tarinan vietäväksi. Täytyy olla valmis luottamaan, kyseenalaistamaan kaikki ja rikkomaan rajoja sopivasti.
«   »

Marraskuussa 2013 kauppoihin saapui Johannan joululevy. Albumin on Johannan kanssa tehnyt Sudenmorsiamen tapaan tuottaja Simo Reunamäki. Joululevyllä kuullaan perinteisten klassikkojen lisäksi uusia jouluisia lauluja sekä joululahjana kuulijoille ensimmäistä kertaa Johannan omalla levyllä konserteista tuttu "Prinsessalle".

Rakastan taikatalvia, revontulia, pakkasta, lumen narskuntaa kenkien alla. Minulle joulunaika on kuin turvaisa kodinlämpö ja rauha kaiken tuon armottomana vallitsevan kylmän keskellä. Minun jouluni saapuu yhdessä ensilumen kanssa, ja kestää aina aaton aluspäiville saakka. Se on täynnä onnea ja kiitollisuutta kuluneesta vuodesta, kiitosta kaikista upeista seikkailuista ja rakkaista seikkailutovereista, joita olen saanut kohdata ja kokea.

Johanna Kurkelan musiikillista lajia on vaikea määritellä, ja musiikin lokeroiminen ”joksikin” ei ehkä tekisi oikeutta tekijälleen. Johanna on pop, Johanna on iskelmällistä perinnettä, Johanna on kansanperinnettä, Johanna on tuulahduksia maailmalta, Johanna on jopa omalla ainutlaatuisella tavallaan rock.
«   »

Sen kertoo Johanna Kurkelan hyvin erilainen yleisö. Yleisössä on tyttöjä, poikia, miehiä, naisia, mummoja, vaareja…hevidiggareita ja ihan kaikkea siltä väliltä, ja ympäri Suomenmaata, sekä ulkomailtakin.

"Minulle musiikki on kuin ikkuna, josta astua toiseen maailmaan. Ja sen hienous on siinä, aivan kuten kirjojenkin, että jokainen voi nähdä sen maailman juuri sellaisena kuin haluaa, tai kuin se kullekin avautuu."
«

Design: Pedro Aibeo - Toteutus: Fourcode Oy